Puppets In Prague, dag 5

Vel, vi er halvveis. Det er lørdag, og jeg er tilbake til motellrommet etter en lang dag. Det hele begynte med Milan Svatos som fortalte om sine erfaringer fra In the Attic, som jeg nevnte i en tidligere post. Han snakket også om andre prosjekter han har jobbet på, litt generelt om animasjon og det å jobbe som animatør, samt om endel tekniske aspekter og løsninger for å kunne lage en animasjonsfilm. En meget åpen og hjelpsom mann med masse kunnskaper og som ikke var redd for å dele dem.
Zdar Sorm tok over etter at Milan var ferdig, og han introduserte oss til hvordan man designer og tenker når man skal lage armaturer på den klassiske, tsjekkiske måten, med tegning og deler og størrelser og løsninger og en hel rekke med annen informasjon. Zdar er en ekspert på puppet technology, set designer og en hel rekke andre relaterte ting.

Vi brukte resten av dagen på å tegne dukkene våre, og bestemme hvordan leddene og armaturer skal være. Jeg hadde ikke helt bestemt meg for hva jeg skulle lage før i dag, og resultatet ble et troll. Har laget en tegning på et etthodet troll, men jobber på en tegning på et trehodet et. Får se hva vi faller ned på. Noe norsk blir det uansett. Noe inspirert av Kittelsen, natur og dype, mørke skoger hvor hver stubbe og vindfall blir levende.

Kvelden ble avsluttet med portfolio-visning, hvor hver av oss fortalte litt om hva vi gjør og hvordan vi havnet inn på denne delen. En meget broket og vidstrakt forsamling, med alt fra studenter til kunstnere, fra scenografer til performance- og dukkespillere.

- Posted using BlogPress from my iPad.

Location:Žitomírská,Prague 10,Czech Republic

Les tidligere artikler...