Puppets In Prague, dag 4

Dagen begynte med en tur for å lære hvordan man lager foam latex hender for stop-Motion. Ingenting jeg ikke visste fra før - men det er ganske fascinerende å se en som lager foam latex fra bånn av, med diverse pulver og væsker som males sammen i en morter før det tilsettes latex og det hele piskes opp. Det vanlig tilgjengelige greiene er i flasker som man blander, men dette var virkelig hard-core og noe, om man skal bruke uttrykket, øst-europeisk. Herremannen vi besøkte er den siste gjennlevende helten som lager disse tingene her i Praha. Han visste virkelig hva han holdt på med, og det var utrolig å se en håndtverker i aksjon.
Etter dette besøket var det tilbake til verkstedet hvor resten av kurset sksl foregå og lage våre egne hender med former som det siden skal støpes foam latex i. At noe så smått skal ta så lang tid. Men vi klarte å bli ferdige i dag. Modelleringa så helt for jævlig ut, og formen var så-som-så. Men dette er for oss bare en test, ikke det endelige resultatet. Vi har planer, ser du...

Vi sugde til oss litt kultur på kvelden, helt utenom programmet, ved å besøke Dvořákova síň, en berømt konserhall i Praha, hvor det var Tsjekkias filharmoniske orkester som holdt konsert av Dvořák og Sibelius. Fantastisk lyd, om enn litt kjedelig musikk. Men det var mer enn verd pengene og besøket. Den siste delen av kvelden (før dette ble skrevet på motellrommet) var et besøk til stampuben hvor det ble intatt god mat og godt øl. Jeg er knapt halvveis i øllista der, og håper å rekke over det resterene før snuten vendes tilbake til den sosialkommunistiske steinrøysa.


- Posted using BlogPress from my iPad sånn sent på kvelden, med magen full av øl og mat. Noe som gjør meg lykkelig.

Location:Dykova,Prague 10,Czech Republic

Les tidligere artikler...