Puppets in Prague, dag 9 og 10

Så er det slutt, det er over og ut, nå skal vi dra langt herfra...

Og for de som ikke har hørt denne før er det hentet fra Øystein Sundes Påsketur. Ikke at vi er på påsketur her borte, det bare føles litt sånn, med 8-9 varmegrader og hundedrit som stikker opp fra snøen.

Dag 9
Folk flest begynner å få dårlig tid. Slutten er rett om hjørnet, og siste dagen er, om ikke helt fullpakket så i allefall kort og intens. Den 9ende dagen er viet helt til verkstedarbeid, uten noen form for eksterne forstyrrelser. Så det limes og det sys, det klippes og det skjæres, det males og settes sammen til det, til slutt, blir en animasjonsdukke med trehode, latexhender, skumgummikropp og vaierskjelett.

Dag 10
Frokost, så verksted. Dagen er kort og det er program, så de fleste skynder seg for å bli ferdige. Mitt eget troll står og ser på meg, det ble gjort ferdig i går. Storebroren er ikke ferdig, og jeg innser det kan bli vanskelig å faktisk gjøre ham ferdig, men jeg gjør mitt beste. Jeg skjærer hoder så vannblemmene spretter fram.
En tur til UPP blir plutselig tilbudt, og vi sier ikke nei. UPP er et post-produksjonsselskap og VFX-firma med rundt 100 ansatte (+/-). De har en meget imponerende klientliste, og arbeidet ser ut til å være helt der oppe.
Dette besøket tok vel en god time, og vi fikk se noen av fascilitetene og noe av utstyret. Men siden de er bundet av NDA både øst, vest og i midten var det ikke så mye vi kunne se av ting de jobbet med. Greit nok. That's bissniss.
Etter lønsj med retur til verkstedet hvor de siste hender ble lagt på verket var det opprydding, bilder av både dukker og dukkemakere før vi besøkte en utstilling med Kuky og derpåfølgende teaterforestilling. Forstillingen hadde ingenting med Kuky å gjøre, men var en jungelbok-fortelling om slangen og mungoen. Interessant, om enn med litt for mange dødpunter med meningsløse lyder. Skjønner hvor de ville hen, menn det funket ikke helt.
Vi avsluttet kvelden hele gjengen med pøb-skoa på og vandret sammen inn i de sene nattetimer før vi reiser hver til sitt, de fleste med fly og noen over svært lange avstander.
Så, til neste gang, sayonara.

- Posted using BlogPress from my iPad, i påvente av at frokosten skal starte klokka 08:00 før det er handletur i Praha.

Location:Dykova,Prague 10,Czech Republic

Les tidligere artikler...