Puppets In Prague, dag 7 og 8

Dag 7 og 8 er over. Bare to dager igjen av PIP for min del. Det har vært et fantastisk kurs så langt, og nå er det bare avslutningen igjen. En kjapp oversikt over hva vi gjorde i går og i dag:

Dag 7:
Dagen begynte med en forelesning med en av regissørene og animatørene til Fimfarum, Auriel Klimt, hvor han fortalte om filmen, om sine tidligere filmer og et av sine nåpågående prosjekter.
Etter dette gikk Zdar gjennom kostymer for dukker. Og etter det var det tid for å fortsette på dukkene, med tilskjæring av kropp og hode.
Jeg og en til besøkte Milan Vinš' metallverksted for å lære metalldelen av armaturene etter lønsj.
Han har et ørlite verksted i en kjeller i en kommunistblokk (med andre ord, en som ble bygget under kommunismen). Han er egentlig gullsmed, men skiftet felt for å jobbe med dukker og film for en hel haug med år siden, og har et utall filmer og reklamefilmer på samvittigheten.
I denne kjelleren har han en liten dreiebenk, en søylebormaskin, en skrustikke, en liten loddegrue og en ambolt. Et par stoler, og en haug med metaller og ymse håndverktøy, skruer og annet forbruksmateriell fyller resten av plassen. Og her lager han sine mesterverk. For det er det han lager. Små mesterverk som skjules under klær og som kun har én misjon i livet - å holde dukkene på plass mens de animeres.

Det var et interessant besøk. Vi dreiet, borret, loddet, saget og filte, og sluttresultatet var et kuleledd. Enkelt og greit. Det tok et par timer, og siden vi kom litt seint i gang hadde vi heller dårlig tid. Men vi klarte å bli ferdige med hvert vårt ledd før vi ble hentet og kjørt til Svandovo Theatre, hvor de viste forestillingen Tibet, av Buchty a loutky. Jeg skal ikke kommentere forestillingen, annet enn å si at dukkene var bra, og dukkespillerene vet hvordan de skal bruke dem, men eksperimentelle ting, vel, det æ'kke helt min greie.

Dag 8
Robert Smolik, setdesigner og animatør, startet dagen med å snakke om sine erfaringer i filmen Kuky se vraci. En interessant forelesning om problemer og utfordinger i å lage denne ganske spesielle filmen. Flere av skuespillerene fra teaterstykket vi så dagen før var også animatører i Kuky, så det helenhenger sammen også her borte.
Resten av dagen ble tilbrakt med treskjæreverktøy i den ene hånden og et stykke tre i den andre, før de nå riktig formere stykkene ble borret i, stukket og limt med myk aluminiumswire for deretter å bli kledd med skumgummi som siden skjæres til og dekkes med klær eller annet ønsket materiale.
Og før vi visste ordet av det var dagen over, og nå sitter jeg her og skriver dette.

- Posted using BlogPress from my iPad, etter å ha spist en hel yoghurt til kveldsmat.

Location:Holandská,Prague 10,Czech Republic

Les tidligere artikler...